top of page

Grunnkurs

Oppmøte

Vi møtes utenfor butikken i Bolga lørdag kl. 10. Lørdag holder vi på til kl. 18, og vi kommer til å være i nærheten av kajakknaustet det meste av dagen. Søndag avslutter vi litt tidligere slik at det går greit å nå hurtigbåten for de som må reise med den. Ved behov gjør vi egne avtaler om tidspunkt og sted.

Overnatting

  • Telt for deg som ønsker det. 

  • Tre-lavvo med to faste sengeplasser kan du låne hos oss vederlagsfritt.

  • Air BnB, ei hytte på vestsida av Bolga og et trivelig nordlandshus et par hundre meter fra butikken. (VetthågenBook her! 

  • Bolga Brygge gjennom Din Tur. Book her! 

Utstyr

Hva må du ha med?
Du får låne tørrdrakt og alt nødvendig padleutstyr hos oss, men du må ha med varme klær – helst ull – for å ha under tørrdrakten. Ullsokker er også lurt.

 

Tørrdraktene skal være tette, men det kan komme inn vann, og da er det greit å ha med skifteklær. Hodeplagg (caps, ullue eller sydvest), solbriller og solkrem bør du også ha. Dersom du er avhengig av briller, bør du sikre dem med brillesnor.

Ta med mat og drikke for dagen. Vi tar lunsjpause ved naustet, og underveis kan det være greit med ei vannflaske og gjerne sjokolade eller andre raske karbohydrater.

Søndag padler vi tur og tar matpause underveis. Ta med mat og drikke i kajakken.

Pris

Grunnkurs (to dager) inkludert leie av kajakk og padleutstyr samt Padleforbundets Våtkort kr. 3.090,-

Opplegg

Hva skal vi egentlig gjøre?

Vi starter med å leke oss med kajakkene i vannet for å fjerne redselen for å velte. Deretter blir det mye padleteknikk og trening på å redde seg selv og andre etter velt. Lørdagen kan bli fysisk anstrengende, så her blir det viktig med pauser.

Søndag blir det padletur med mye vekt på gruppedynamikk. Vi skal lære å padle trygt på tur og å ta vare på hverandre. Samtidig finpusser vi padleteknikken med korte treningsøkter underveis. Søndag tar vi med oss mat og drikke og spiser underveis.

Høres dette «skummelt» ut? Vi kommer aldri til å presse deg til å gjøre noe du absolutt ikke vil. Med maksimum fire deltakere per instruktør får vi mulighet til å følge deg opp og gi deg individuell instruksjon. Vi gjør dette fordi det er gøy, vi ser fram til å padle sammen med deg og vi håper du får et flott kurs.

Kommunikasjon

For å komme seg til Bolga kan du enten reise ut med Skarstind, NEX eller rib. For ruteinformasjon eller bestilling av rib-skyss se lenkene under: 
https://www.reisnordland.no/

https://www.meloyadventure.no/

bottom of page